This post is also available in: daDanish

Hi! A warm wecome! I’m Lise.

Artist, designer, and creative guide.

The images in my world are inspired by inner journeys and soul-uplifting ideas that often arrive while watching the changing seasons with all it´s joy and paint – in nature, as well as in you and me.

The style is called mixed media and consists of multi-layered backgrounds of patterned paper and wallpaper peeking  through the acrylic colors.

Like the layers in the physical paintings, I also work with the various layers in life in the images. There is more than meets the eye. You may get a glimpse of the life force in the ground among roots and plants, or see the leaves of the tree falling off, transforming into butterflies. The English copper water jug is pouring sparkling joy in the gardener’s tea cup, and the birds in the bird cage set themselves free.

Privately I live with my husband and two children in the village project Åbakkehuse, in Mern, Denmark. It is also here, by fields and streams and wild growing grass, that I have my studio.

Based on the paintings, I have created a series of print, posters and an annual calendar. All images are taken directly from original painting to print without further graphic editing. The products are sold in a number of Danish stores, as well as in my own webshop – from where I ship worldwide!

With the wish that good things may grow in you and in me, for the joy of the world.

Love from Lise

Hvis du vil vide mere:

Efter en 3 årig kunst uddannelse valgte jeg som 23 årig at bruge 4 år på at uddanne mig indenfor dans, danseteater samt performance teater. Siden slog jeg ind på en vej som underviser, fortrinsvis for børn og unge, og har undervist i alt fra drama til maleri, kor, baby rytmik og dans.

Maleriet lagde jeg helt på hylden i mange år; jeg kunne ikke se hvordan de billeder jeg ønskede at male havde en plads i verden. Men en dag vidste jeg at det var tid at lytte dybere. At livet havde mere i vente for mig, hvis jeg turde følge sjælens stille hvisken.

Jeg besluttede at finde ud af hvad jeg ville være allerbedst til at give til verden, og gav mig i kast med et selvstudie i at finde vej. Og langsomt fandt jeg frem til starten på noget der senere skulle blive til den karriere som kunstner, som jeg drømte om da jeg var 20. Jeg fik hjælp fra mange kanter, , bl.a.fra Julia Camerons skønne bog Kreativitet, som inspirerede mig til at skrive morgensider, som stadig er en del af min daglige proces. Det er ofte med pen og notesbog nye ideer til malerier eller produkter bliver født.

Rejsen er mere nuanceret end jeg her kan fortælle, men jeg fortæller hjertens gerne om de bygge stene der udgjorde vejen til et job mere i samklang med det jeg inderst inde ønskede i sangforedraget At tænde lys. Det er en fortælling om at finde vej i livet, og om hvordan vi hver især kan finde mod til at lytte til og handle på de ting vores sjæl hvisker til os. Det kan du læse mere om her: SANGFOREDAG FOR AT TÆNDE LYS  Kontakt mig hvis du ønsker at jeg skal komme og holde foredraget hos dig og dine.

Efter i 2011 at have genfundet glæden ved maleriet har jeg ikke sluppet penslerne igen. Det er blevet til over 120 originaler og en lang række postkort, print og en årlig kalender. Malerierne har været vist på over 25 udstillinger, senest særudstillingen Hvor sjælen lytter i Paradehuset på Gisselfeld kloster, hvor indretning og kunst tilsammen dannede et helt nyt kunstnerisk udtryk som du kan se i denne lille video.

Det er en stor glæde for mig at male igen, og at have det som omdrejningspunk i mit firma. Og at kunne skabe ud fra glæden og lyset i livet og hver dag arbejde for at formidle det på praktiske og håndgribelige måder. Jeg er dybt taknemmelig for det hele.

Af hjertet tak for din interesse!