This post is also available in: enEnglish

Hej! Jeg er Lise.

Kunstner, producent, og passioneret kreativ guide.

Mine billeder er inspireret af indre rejser og sjæle-opløftende ideer som ofte kommer mens jeg ser naturens og menneskets årstider skifte.

Stilen hedder mixed media og består af baggrunde i flere lag af mønstret papir og tapet som titter igennem akrylfarverne. Ligesom med lagene i det fysiske maleri arbejder jeg også med de forskellige livslag i mine motiver, som ofte er gennemstrømmet af en fornemmelse af livsglæde og lys.

På basis af malerierne har jeg skabt en serie print, plakater og en årlig kalender med egne motiver.  Alt direkte fra hånd til print uden yderligere grafisk redigering.  Produkterne sælges i en række danske og udenlandske butikker, samt i min egen webshop.

Privat bor jeg i landsbyprojektet Åbakkehuse i Mern med min mand og to børn. Det er også her, ved marker og vandløb og bølgende højt græs, at jeg har mit atelier.

Jeg er aller gladest når jeg vander de ting jeg ønsker skal gro i verden – og lader resten være i fred. Den indre kreative kilde har jeg lært at nære hver eneste dag. Og jeg vil elske at vise dig hvordan du selv kan gøre dette på en af mine kreative workshops.

Med ønsker om at gode ting må gro i dig og i mig, til glæde for verden.

Kærlig hilsen

Hvis du vil vide mere:

Efter en 3 årig kunst uddannelse valgte jeg som 23 årig at bruge 4 år på at uddanne mig indenfor dans, danseteater samt performance teater. Siden slog jeg ind på en vej som underviser, fortrinsvis for børn og unge, og har undervist i alt fra drama til maleri, kor, baby rytmik og dans.

Maleriet lagde jeg helt på hylden i mange år; jeg kunne ikke se hvordan de billeder jeg ønskede at male havde en plads i verden. Men en dag vidste jeg at det var tid at lytte dybere. At livet havde mere i vente for mig, hvis jeg turde følge sjælens stille hvisken.

Jeg besluttede at finde ud af hvad jeg ville være allerbedst til at give til verden, og gav mig i kast med et selvstudie i at finde vej. Og langsomt fandt jeg frem til starten på noget der senere skulle blive til den karriere som kunstner, som jeg drømte om da jeg var 20. Jeg fik hjælp fra mange kanter, , bl.a.fra Julia Camerons skønne bog Kreativitet, som inspirerede mig til at skrive morgensider, som stadig er en del af min daglige proces. Det er ofte med pen og notesbog nye ideer til malerier eller produkter bliver født.

Rejsen er mere nuanceret end jeg her kan fortælle, men jeg fortæller hjertens gerne om de bygge stene der udgjorde vejen til et job mere i samklang med det jeg inderst inde ønskede i sangforedraget At tænde lys. Det er en fortælling om at finde vej i livet, og om hvordan vi hver især kan finde mod til at lytte til og handle på de ting vores sjæl hvisker til os. Det kan du læse mere om her: SANGFOREDAG FOR AT TÆNDE LYS  Kontakt mig hvis du ønsker at jeg skal komme og holde foredraget hos dig og dine.

Efter i 2011 at have genfundet glæden ved maleriet har jeg ikke sluppet penslerne igen. Det er blevet til over 120 originaler og en lang række postkort, print og en årlig kalender. Malerierne har været vist på over 25 udstillinger, senest særudstillingen Hvor sjælen lytter i Paradehuset på Gisselfeld kloster, hvor indretning og kunst tilsammen dannede et helt nyt kunstnerisk udtryk som du kan se i denne lille video.

Det er en stor glæde for mig at male igen, og at have det som omdrejningspunk i mit firma. Og at kunne skabe ud fra glæden og lyset i livet og hver dag arbejde for at formidle det på praktiske og håndgribelige måder. Jeg er dybt taknemmelig for det hele.

Af hjertet tak for din interesse!