This post is also available in: enEnglish

KUNSTNER OG KREATIVITETS GUIDE

Jeg hedder Lise Meijer, og for mig er livet er bedst når jeg kan høre poesien væve sig ind midt i alt det som også skal klares: opvask, regnskab, madlavning, en samtale. Jeg bor med min hollandske mand og to halvstore børn i et landsby projekt i Sydsjælland. Det er også her, ved marker, vandløb og højt bølgende græs, jeg har mit atelier.

Sent i livet genfandt jeg min passion for at male, og idag har jeg mit eget firma: Lise Meijer – Creative Vitamins. Her er jeg kunstner, producent, underviser og direktør. Jeg har et hav af kasketter hængende på mit kontor!

Mange af mine malerier bliver malet i stilen mixed media med baggrunde af  flere lag mønstret papir og tapet, som titter igennem akrylfarverne. Det er en sjov og nem måde at komme igang med et maleri på, og det er bl.a. de teknikker jeg underviser i på mine male workshops. Her kan alle være med (også du!). Jeg skabt en serie print, plakater og en årlig kalender med egne motiver. Produkterne sælges i en række butikker, samt i min egen webshop.

Efter nogle år at være kommet alt for langt væk fra kreativiteten, har jeg lært at nære min kreative kilde hver eneste dag. Og jeg elsker at undervise i hvordan du selv kan gøre dette på mine kreative workshops.

Hver tirsdag udsender jeg KREATIVE TIRSDAG VITAMINER. En fin mail med et motiv og en poetisk tekst. Det er GRATIS og du kan TILMELDE DIG HER.

Kærlig hilsen

Lyt med HER hvor forfatter og skrivementor Charlotte Heje Haase har inviteret mig ind i sin stue til en snak om kreativitet – jeg fortæller jeg bl.a. om min rejse tilbage til at male efter næsten 20 års pause. Interviewet slutter med en sang jeg har skrevet:

Charlotte Heje Haase interviewer Lise Meijer: Vent ikke på at få tilladelse til at skabe!

af Forfatterhjørnet podcast | v. Charlotte Heje Haase

http://forfatterhjoernet.libsyn.com/17-lise-meijer-vent-ikke-p-at-f-tilladelse-til-at-skabe

Hvis du vil vide mere:

Efter en 3 årig kunst uddannelse valgte jeg som 23 årig at at uddanne mig indenfor dans, danseteater samt performance teater.

Siden slog jeg ind på en vej som underviser, fortrinsvis for børn og unge, og har undervist i alt fra drama til maleri, kor, baby rytmik og dans.

Maleriet lagde jeg helt på hylden i mange år; jeg kunne ikke se hvordan de billeder jeg ønskede at male havde en plads i verden. Men en dag vidste jeg at det var tid at lytte dybere. At livet havde mere i vente for mig, hvis jeg turde følge sjælens stille hvisken.

Så det satte jeg mig for, og skridt for skridt (små bitte daglige skridt) nærmede jeg mig igen maleriet. Lyt evt. til podcastet herover, hvor jeg er inviteret ind i Forfatterhjørnet og fortæller den historie.

Fortællingen er desuden blevet til et poetisk sangforedrag. Læs mere her. SANGFOREDAG FOR AT TÆNDE LYS

 

Her er et udpluk af videoer: min male proces i atelieret, sange jeg har skrevet, glimt fra udstillinger. Du finder min youtube kanal med flere videoer HER.